Welkom bij ABVV Evonik

Ondernemingsraad

2.jpg

Wat is ondernemingsraad

Een ondernemingsraad (OR) is een wettelijk orgaan samengesteld uit enerzijds werkgeversafgevaardigden en anderzijds werknemersafgevaardigden.
Deze laatsten worden om de 4 jaar verkozen door de werknemers op basis van de kandidatenlijsten van de vakbond. In de OR is het onder andere onze taak om de financieel-economische situatie en de jaarcijfers van Evonik te evalueren.
Het is ook een adviserend orgaan dat dient om alle maatregelen te onderzoeken om zo de goede samenwerking tussen de werkgever en de werknemers te bevorderen. Hier kunnen we de vragen voorleggen die jullie ons meegeven. Maar ook suggesties of bezwaren te formuleren over de arbeidsorganisatie en arbeidsvoorwaarden op de firma. We ontvangen in de OR ook inlichtingen met betrekking tot de tewerkstellingssituatie. De OR op Evonik komt 1X per maand samen in een voorvergadering waar de notulen van de vorige vergadering besproken worden en eventueel bijkomende vragen kunnen gesteld worden. De week daarop vindt de effectieve vergadering plaats. 1 Keer per jaar is er een buitengewone OR (BOR) over de jaarcijfers en tussendoor kan er altijd een bijkomende vergadering bijeen worden geroepen zoals dat in het verleden al is gebeurd rond sluitingen of grote bijkomende investeringen. Het ABVV arbeiders en bedienden had de voorbije kiesperiode 5 van de 9 zetels. Als grootste fractie trachten wij steeds samen te werken om de belangen van alle medewerkers te verdedigen en wij zullen dit blijven doen. Als jullie vragen hebben rond bepaalde thema’s aarzel dan niet om onze afgevaardigden te contacteren.

Verkozenen in de ondernemingsraad

Maarten Bosschaerts

Maarten Bosschaerts

Goeiedag ik ben Maarten Bosschaerts, ik ben woordvoerder van het ABVV, ik ben te bereiken op het nr 3479. Bij mij kan je terecht met al je vragen.
Groetjes Maarten
Franky Gonzalez

Franky Gonzalez

Arbeider op de SL eenheid in de A ploeg. Délégué, secretaris ondernemingsraad en plaatsvervangend voorzitter van het Europaforum. Voor je vragen of een vertrouwelijk gesprek kan je me steeds contacteren. Ik ben telefonisch bereikbaar op 3836 (SL) of 3999 of stuur een mailtje naar franky.gonzalez@evonik.com
Mohamed Amhaoul

Mohamed Amhaoul

Goeiedag, ik ben de Mo en ik werk op de ME2 eenheid in de B-ploeg. Als lid van de ondernemingsraad werk ik graag mee aan een fijne werkplek voor ons allemaal. Heb je vragen of wil je iets melden ? Aarzel dan niet om me te contacteren op het nummer 3396 of mail me. 
Tot ziens
Alex Segers

Alex Segers

Collega sinds 1995 (PRT), brandweerman sinds 2000, ABVV délégué en woordvoerder bedienden sinds 2021.

Lid OR en CPBW. Kan je niet tot aan het syndicaal bureel B430 komen met je vragen en/of opmerkingen geen probleem, ik kom tot bij U. Bel 3423 of mail naar alexander.segers@evonik.com.

Martine Overheyden

Martine Overheyden

“Hallo, ik ben Martine Overheyden, lid van de Ondernemingsraad, CPBW en délégué voor de bedienden. Ik ben werkzaam bij Logistiek/Forwarding Department en help je graag verder als je vragen of hulp nodig hebt. Je kan me tijdens de daguren bereiken op het nr 3327 of via mail.

Plaatsvervangers in de ondernemingsraad

Michael Bizet

Michael Bizet

Goeiedag ik ben Michael Bizet van centrale verzending, Ik sta in de B-ploeg. Je kan mij contacteren op het nr 3783.
Vriendelijke groeten
Sander Gysel

Sander Gysel

Hallo ik ben Sander, werkzaam op ACA als bordman in de A-ploeg. Je mag mij altijd bellen op het nr 3722.

Groeten 

Tom Van Calster

Tom Van Calster

Hallo, ik ben Tom van Calster, lid van de ondernemingsraad en délégué. Werkzaam in de garage in dagdienst en steeds ter uwer beschikking voor vragen of hulp. Je kan me bereiken op nr 3606 of kom gerust even langs in de garage.
Dave Fissers

Dave Fissers

Hallo, ik ben Dave Fissers. Ploegleider op ME1 en délégué bedienden. Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 3396 voor al uw vragen.

Leni Pauwels

Leni Pauwels

Heyla, mijn naam is Leni Pauwels.

Ik werk als productie laborant op ME-eenheid in de B-ploeg volgens het MOD-systeem.

Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 3387 of via mail.

Contacteer ons